Hvordan er det egentlig å gå 3p generell studiekompetanse.

5 fakta-mine meninger om hvordan dette skoleåret vil bli/er!

For meg er dette andre forsøket på vgs 3 året. For to år siden gikk jeg 3p i sør-trøndelag på en plass som het støren, en time ca unna Trondheim. Jeg gikk hele året og føle meg klar til og søke på høyere utdanning. Da jeg fikk karakterene i posten hvor det sto at jeg hadde et fult kompetansebevis, men på grunn av en stryk på eksamen ville jeg ikke få vitnemål. Jeg ble lei meg, sint, skuffet og følte at hele året var bortkastet. Med at jeg ikke hadde bestått, kom jeg meg ikke inn på skole, det var forsent å søke på nytt innen vgs og jeg satt også uten jobb. Endte med et år nede i larvik med to forsøk på ny eksamen. Men ikke noe gikk som jeg forventet. Jeg strøyk og følte at ingen ting gikk min vei. Etter ett år søkte jeg meg inn på 3p igjen oppe i nord. Jeg kom meg inn samme dag som jeg søkte og det var bare å pakke koffertene og flytte opp. Og slikt startet mitt andre forsøk.

1: 3p er nesten akkurat det samme som studiespesialisering, eneste er at vi har et år med 10 timer norsk, noe som tilsier 3 år med norsk for studiespesialisering. Alt det de lærer på 3 år skal vi ha klart på et år, vil si mye jobbing, stress, slitsomme dager og av og til følelser om at alt er umulige og du ikke skjønner hva du har funnet på.

2: fagene du har er: historie, norsk-nynorsk,naturfag, matematikk, sosiologi, noen plasser får du også velge andre fag som internasjonal engelsk osv. Og for ikke å nevne kroppsøving(gym) yeah... Ja man blir lei. Spessielt om man har gått yrkesfag tidligere, man sitter litt med en følelse av hva skal vi bruke alt dette til. Jeg skal jo gå det og det. Noen som føler det samme?

3: klassen er så forskjellige fra hvert år som går. I mitt tilfelle er vi en god blanding av 17-26 år gamle, sykt ja. Kan fort bli grupperinger som ikke er morsomt om man ikke er i fra samme plass og mange kan fort bli sittende alene, noe alle vet ikke er noe artig.

4: Dette året kan fort og er kjent for å være et år mange dropper ut av. Ja om du ikke er stål hard å virkelig vil gjennomføre dette året, for det er mye jobb, så er ikke dette en linje for deg. Selv har jeg slitt og sliter litt enda, men forhåpentligvis er dette året mitt siste på vgs. Og at jeg får vitnemålet mitt :)

5: når du er ferdig med året sitter du igjen med en fantastisk følelse uansett om du har bestått eller ikke egentlig, for man lærer så mye og får en fantastisk mulighet for videre utdanning, og et bra år for alle som ikke er villig eller vil gå rett ut i lærlingstid.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

xrandomgirl

xrandomgirl

20, Bø i Nordland

Kort fakta om meg <3 -jente obviously. -20 år -Norsk - født og oppvokst i Bø i Vesterålen, men bor nå i Larvik <3 - Kommer til og skrive mest sannsynligvis dialekt på Bloggen, men det er dager jeg tar tak i skinnet mitt og prøver på bokmål (Vet er håplaus ;) ) -instagram, facebook, weheartit, youtube og musikk er det som jeg vil kalle livet <3 <3 <3

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits